Achtergrondinformatie

Hulp

Het begon met een oude vraag.
Toen ik samen met mijn collega’s tijdens onze kwartaalbijeenkomst de ontwikkelingen in ons vak bespraken, kwam weer eens een “oud” thema naar boven. Hoe kunnen we onze deelnemers ondersteunen in het vasthouden van kennis en vaardigheden? Een vraag die ook opdrachtgevers met enige regelmaat aan mij en mijn collega’s stellen. Tijdens onze kwartaalbijeenkomst leverde de vraag wederom gefronste voorhoofden en enig gezucht op. En weer kwamen we niet veel verder dan het traditionele antwoord: “We kunnen uiteraard herhalingsworkshops of opfrisworkshops voor u verzorgen!”

Begrijp mij goed. Ik heb niets tegen dergelijke workshops. Ze zijn nuttig en zinvol. Maar ik was op zoek naar een beter antwoord. Een antwoord waardoor deelnemers kunnen leren, kunnen herhalen of kunnen verdiepen en verbreden op de momenten dat zij het nodig hebben. En daar is een opfrisworkshop slechts een onderdeel van.

Hoe puzzelstukjes in elkaar kunnen passen.
In de dagen en weken na onze kwartaalbijeenkomst was ik nog steeds bezig om een beter antwoord te bedenken. En soms gebeuren er dan dingen die zo mooi passen dat het geen toeval meer is. Ik raakte in gesprek met een enthousiaste en gedreven eigenaar van een modern en creatieve IT-onderneming. Een tweegesprek werd een viergesprek, vier enthousiaste mensen werden acht enthousiaste mensen.

Het project kreeg vorm, kreeg inhoud en tegenslagen en vertragingen werden ruimschoots opgevangen door een overschot aan enthousiasme.

Opdrachtgevers raakten enthousiast en deden mee.
Mijn enthousiasme maakte dat ik al met enkele opdrachtgevers in gesprek raakte over Trainingswijzer lang voordat er ook nog maar één scherm zien was. Ik wil hen hier dan ook bedanken voor hun geduld, hun feedback en de waardevolle aanvullingen die zij ons hebben gegeven.

Dankwoord.
Ik wil op deze plek de gemeenten Rhenen, Hendrik-Ido-Ambacht, Steenbergen, Oisterwijk en Hattem alsmede de zorginstellingen WZH, Rivas en ZZG Zorggroep, Woningcorporaties Lekstede en Woonpunt, de Belastingdienst en de BelastingTelefoon hartelijk bedanken. Jullie opmerkingen zijn waardevol gebleken. Dank daarvoor!

Naast de opdrachtgevers wil ik mijn collega’s bedanken voor het meedenken en het ontwikkelen. En niet te vergeten de “jongens” van Brandpepper die vele uren in de bouw van Trainingswijzer hebben gestoken en wiens partners het vele uren zonder hen hebben moeten stellen.

Zonder al deze mensen was het nooit zover gekomen. Dank voor jullie hulp en suggesties!

Mark Bouter – Directeur Trainingswijzer
Arnhem, 15 februari 2013